Vrijdag 19 oktober was het zover.
Het regionale Donkere Dagen Offensief.
Na voorbereiding van 6 maanden door de regionale Buurttoezicht/ preventie en politie werden in de regio van Leerdam tot en met Zwijndrecht de genodigden, waaronder Burgemeester, politiek, bewoners en pers ontvangen om na de briefing op pad te gaan met een van de preventieteams.


In Gorinchem werd de actie vanuit de Elzenhof gecoördineerd door Pieter en Marco.
In Hardinxveld was een commandocentrum gerealiseerd waar alle bevindingen binnenkwamen en gelogd werden door Sannie.
Vanuit de Elzenhof vertrok het eerste team met coördinator Mike, Natascha, Burgemeester Reinie Melissant, Kees van Willigen (Democraten) en de pers inclusief fotograaf.
Tijdens onze ronde hebben we zoveel mogelijk bruikbare info gedeeld om de burgemeester te laten zien wat er speelt en waar punten voor verbetering van veiligheid en woongenot liggen. Hierop werd uiterst positief gereageerd waarbij Kees van Willigen ons aanvulde en ondersteunde.
Zo zijn we in park “Het Haagje” geweest waar de Burgemeester in gesprek ging met de aanwezige jeugd en ook kon aanhoren wat zij nodig hebben om zich thuis te voelen.
Tevens de inbraakgevoelige gedeelten meegenomen welke slecht verlicht zijn door de openbare verlichting in de wijken door nieuw geplaatste lantaarnpalen die er eerder mooi uitzien dan dat ze schijnen waar ze uiteindelijk voor bedoeld zijn.
Als afsluiter hebben we over de toekomst gesproken, over wat we daarin van elkaar verwachten en beter nog hoe we met verschillende partijen nog meer en beter kunnen samenwerken.

Tevreden en met een goed gevoel sloten wij de avond af, je zou bijna vergeten dat ons Buurtpreventieteam niet de enige was die meedeed aan deze actie. Buurttoezicht Leerdam-Noord was net zo fanatiek. Lees hier het verhaal: https://www.facebook.com/buurttoezichtleerdam.leerdam