Binnen Gorinchem-Oost zijn er Whatsapp-groepen opgezet waarmee bewoners en Buurtpreventie communiceren, dit noemen we Alert-Apps. Deze Whatsapp-groepen hebben een eigen beheerder, en zijn alleen bedoeld voor noodsituaties. Situaties waarbij u hulp nodig hebt.

Let wel: Whatsapp is een burgerinitiatief. De politie komt alleen in actie wanneer 112 of 0900-8844 gebeld is.

Wanneer er sprake is van een zeer ernstige, of zelfs levensbedreigende situatie, bel dan direct 112. Daarna kunt u alsnog een bericht in de Whatsapp-groep sturen.

 

Deze Alert-apps kennen een aantal spelregels om de app 'zuiver te houden'.

  • Gebruik de app alleen als er acuut hulp nodig is, zoals bijvoorbeeld bij inbraak, vernielingen, geweld wat op dat moment speelt.
  • Deel zoveel mogelijk relevante informatie: situatie, signalement betrokkenen, richting, wijze van vervoer, kenteken, merk/type/kleur auto;
  • Indien een bericht in de Alert-app wordt geplaatst reageert buurtpreventie en gaat naar de plaats waar actie nodig is. Buurtpreventie neemt vervolgens direct contact op met de melder, om de Alert-app niet verder te belasten. In de Alert-app zal gemeld worden dat de melding is opgepakt en gesloten is;
  • Gebruik de app alleen op het moment dat er een situatie is. Stel u constateert in de ochtend dat er de afgelopen nacht in uw auto is ingebroken, dan heeft het geen zin meer om dit te melden in de Alert-app.
  • De Alert-app is geen babbelapp om info met elkaar uit te wisselen, bij verkeerd gebruik kan de beheerder, na waarschuwing, leden verwijderen.

Toegevoegd worden aan de Alert-app

Indien u toegevoegd wilt worden aan een van de Alert-apps kunt u dit aan ons doorgeven middels het formulier op de Contact-pagina. Vermeld hierbij uw naam, adres en telefoonnummer. Deze gegevens zijn nodig om te bepalen in welke Alert-App u woont en dus wordt toegevoegd. De afspraken en spelregels rondom de Alert-app worden u dan eveneens toegestuurd.

 

Voor de minder acute zaken hebben we een facebook-pagina hierop kunt u info over Gorinchem Oost, waarschuwingen van politie, verloren gevonden zaken enz vinden en plaatsen.