Ook al zijn de temperaturen nog tegen de tropische grens aan de laatste dagen, doordat het steeds vroeger donker wordt, worden we er aan herinnerd dat de herfst al enkele weken geleden zijn intrede heeft gedaan. De BBQ gaat weer de schuur in, de blaadjes worden aangeveegd en ‘s avonds lekker voor de buis met wat kaarsjes aan. Wij als Buurtpreventie merken dat er minder mensen op straat zijn in de avond en hierdoor is er ook minder sociale controle. Dieven, inbrekers en andere kwaadwillende gebruiken deze donkere avonden om snel hun slag te slaan. Daarom zijn wij als buurtpreventie de komende tijd nog alerter op de activiteiten in onze wijk.

Maar hoe houd je boeven nou buiten de deur?


Je kan inbraakwerende sloten, alarminstallaties, camera’s, rolluiken, sensorlampen etc. instaleren, maar de eerste drempel waarmee je kwaadwillende buiten de deur houdt is je spullen op slot te zetten. Tijdens het lopen waarbij wij zichtbaar en/of niet zichtbaar aanwezig zijn in de wijk, zien wij vaak dat bewoners het dieven wel heel gemakkelijk maken doordat ramen, deuren, auto’s, fietsen of tuinpoorten niet dicht of niet op slot zijn. De tweede drempel is om je waardevolle spullen niet in het zicht te laten liggen, zowel niet in huis als in de auto. Want zoals het gezegde luid “de gelegenheid maakt de dief”.

Om bewoners meer bewust te maken van hetgeen zij zelf kunnen doen, en om een kijkje te geven wat wij als Buurtpreventie allemaal tegenkomen, zijn wij enkele weken geleden in samenwerking met de Politie, andere Buurtpreventieteams in de regio en de Gemeente gestart met het Donkere Dagen Offensief. Op onze Facebook pagina waren de afgelopen weken vragen te beantwoorden en hebben een aantal van onze lopers een column geschreven. Aanstaande vrijdag 19 oktober om 19:00 uur zullen wij met diverse teams de hele avond diverse wijken in Gorinchem-Oost, Hoog Dalem en Dalem Dorp belopen. Het mooie van deze avond is dat dit een gecoördineerde actie is met diverse Buurtpreventie teams uit andere omliggende steden.

Wij zullen vanaf 19:00 uur, elk uur vanuit de Elzenhof in Dalem Dorp vertrekken en nodigen u van harte uit om een ronde mee te lopen, te fietsen, een van de columnschrijvers te ontmoeten of onder het genot van een bakje koffie of thee met onze van gedachte te wisselen in de Elzenhof.
Voor diegene die het interessant vindt om een nachtelijke fietsronde door de wijk mee te maken en aansluitend de welbekende Buurtpreventie Midnight Snacks te proeven, er zijn beperkt plaatsen beschikbaar voor de groep die start op 01:00 uur.

De actie avond zal plaatsvinden op vrijdagavond 19 oktober 2018, vanaf 19:00 uur.
De locatie is: Dorpshuis Elzenhof
Adres: Irenelaan 40, 4213 CR Dalem

Uw aanmelding met eventueel het aantal deelnemers kunt u sturen aan: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Hopelijk tot ziens op 19 oktober a.s.