Op vrijdag 21 september heeft Buurtpreventie Gorinchem-Oost de kennis weer bijgespijkerd.
Voor deze avond was Theo Hootsmans - Hoofd beveiliging en trainer bij Rivas - bereid gevonden om het team een inkijk te geven in hoe een beveiliger te werk gaat.
Wat is gewoon en ongewoon in je wijk?

De lunchwandelaars die dagelijks hun rondje rond 12:30 uur maken? De moeders die hun kinderen naar school brengen? De glazenwassers met hun notitieboekje? De ongewone dingen zoals een stilstaande auto op het parkeerterrein bij de Kromme Akker? Of een auto met draaiende motor bij de Merwedonk die er een half uur later nog steeds staat? Een onbekende auto in de straat die er na een paar dagen nog staat? Of een auto die al 3 rondjes door de straat gereden heeft? Vaak vullen we zelf het antwoord in: zal wel verdwaald zijn maar soms is het ook handig dit even te checken. Iemand die inderdaad verdwaald is zal je belangstelling alleen maar fijn vinden.

Hoe reageer je dan? Hoe spreek je iemand aan en hoe check je het waarheidsgehalte van het antwoord?   We hebben goede bruikbare tips gekregen, die we natuurlijk niet verklappen.

De tips van Theo zullen we ook verwerken in onze introductietraining die ieder nieuw lid van de buurtpreventie volgt.

Heb je ook belangstelling stuur een berichtje en we kunnen je verder informeren, je kunt natuurlijk altijd een keer vrijblijvend meelopen. Op 19 oktober hebben we een leuke actie met andere buurtpreventieteams in de regio. Ook buurtbewoners kunnen aan deze actie meedoen, we gaan aan de slag met portofoons en er is een echte controle post. Verdere info volgt onder het thema Donkere dagen actie.

 

Doe je ook mee?