Vandaag is door het RIVM het Nationaal Hitteplan geactiveerd. Het RIVM roept mensen op om extra goed te zorgen voor kwetsbare mensen, zoals ouderen, chronisch zieken, mensen met overgewicht en mensen in verzorgingshuizen.

 

Buurtpreventie Gorinchem Oost draagt de ouderen een warm hart toe en met het Hitteplan, ruim 100 flesjes water en het Hobbyjournaal (een hobbykrant) zijn een aantal vrijwilligers op pad gegaan om deze kwetsbare groep te informeren over de tips die in het Hitteplan staan. Zeker 4 flesjes water drinken overdag, in de nacht een flesje naast het bed, in de middag de activiteiten verminderen, een oogje houden op elkaar en als men zich onwel voelt de hulpdiensten direct bellen en niet afwachten. Dit was de boodschap waarmee de Buurtpreventieleden langs de deuren gingen in de Minoes, Anna Blamanstraat en het Hendrik Tollenplantsoen. Elke bewonder reageerde positief en was verrast door deze actie. Afgesproken is met de ouderen dat de Buurtpreventie wat vaker langs zal lopen de komende dagen en her en der zal informeren hoe het met de bewoners gaat. Het was een geslaagde spontane actie waarmee Buurtpreventie Gorinchem Oost liet zien dat de ouderen bewoners in onze wijk niet vergeten worden.

 

Hitteplan RIVM: https://www.rivm.nl/Documenten_en_publicaties/Algemeen_Actueel/Nieuwsberichten/2018/nationaal_hitteplan_actief